”Genforeningen 2020. Optakt og dens betydning og grænselandet i dag” ved Mads Rykind Eriksen: Tirsdag den 21. januar 19.00 i Grundtvigskirken

Tirsdag den 21. januar kl. 1900: ”Genforeningen 2020. Optakt og dens betydning og grænselandet i dag” ved Mads Rykind Eriksen.

I 100-året for Genforeningen i 1920 kommer Mads Rykind-Eriksen, forstander for Rødding Højskole, og fortæller om optakten til Genforeningen, dens betydning og om grænselandet i dag.

Genforeningen var den største begivenhed i Danmarkshistorien i det 20. århundrede. Det kan næppe overvurderes, hvor dyb smerten var over nederlaget i 1864 og tabet af hertugdømmet, Slesvig, og hvor stor glæden blev i 1920.

Begge årstal står mejslet ind i danskernes bevidsthed. Med Tysklands nederlag i Første Verdenskrig og Versaillestraktaten i 1919 blev genforeningen mulig, hvorved der opstod et nyt grænseland med et dansk mindretal i Sydslesvig og et tysk mindretal i Sønderjylland samtidig med, at vores forhold til Tyskland ændrede sig.

Tyskland har fra at være vores arvefjende ændret sig til i dag at være en af vores nærmeste allierede, og som vi læner os mere og mere op af i kølvandet efter Brexit og Donald Trumps nye USA.

Kategori:

Beskrivelse

En sogneaften i Grundtvigskirken der er arrangær og udbyder i samarbejde med Foreningen Mennesker Mødes

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “”Genforeningen 2020. Optakt og dens betydning og grænselandet i dag” ved Mads Rykind Eriksen: Tirsdag den 21. januar 19.00 i Grundtvigskirken”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading...