Hvordan tackler vi sygdom? – med sygdommen ME/CFS i fokus. Tirsdag den 3. september kl. 19.00 Grundtvigskirken

Denne aften stiller vi skarpt på sygdommen ME/CFS – kronisk udmattelses syndrom – der efterlader en lang række patienter helt eller delvist sengebundne rundt om i ca. 14.000 danske hjem.

Vi skal høre om familien Gustavussens kamp hele vejen op gennem systemet til Folketinget, der i marts vedtog en erklæring om bedre forhold for ME-patienter. Uden Ugeavisen Esbjergs hjælp og omtale af Fanø-familien fra Nordby, visning af filmen ”Unrest” og mange andre tiltag, var de ikke nået så langt.  Vi vil derfor se klip fra filmen, der har gjort indtryk overalt, hvor den er vist.

Tilmelding: lisbet@grundtvigskirken.dk

Varekategori:

Beskrivelse

Emnet rejser spørgsmål af almenmenneskelig karakter:

Hvad gør vi, når vi mødes af sygdom? Hvordan finder vi livsmodet?

Hvordan bevarer de pårørende energien, modet og kærligheden?

Hvad gør vi, når der ingen behandlingsmuligheder er?

Hvilken rolle spiller kirken? Og hvordan viser vi de ramte næstekærlighed?

”Unrest” er en prisbelønnet dokumentarfilm lavet af – og om – Jennifer Brea, USA. Hun skal giftes med sit livs kærlighed, da hun får en mystisk feber, som efterlader hende sengebundet. Mistroet af læger går hun i gang med at filme sig selv og søge efter svar. Vejen tager en ny drejning, da hun opdager en skjult verden med millioner af mennesker – sengebundne i mørket af den tragiske immun-sygdom ME/CFS. Med filmen vil Brea have patienterne ud af skyggerne og ind i lyset.

ME/CFS rammer både immunforsvar, hjerne og det hormonelle system så hårdt, at mange må forlade arbejdsmarkedet. Ca. 25 % er sengebundne og må plejes 24-7 af familie. Folketinget har for nyligt taget første skridt imod oprettelsen af klinikker, hvor patienterne kan få hjælp, men der er lang vej endnu.

Efter filmen vil der blive mulighed for at stille spørgsmål og komme med idéer til, hvordan vi kan hjælpe dem, der ikke selv kan.

Arrangementet afholdes af Grundtvigskirken i samarbejde med ME-foreningen.

Eventuelle spørgsmål kan stilles til kirke- og kulturmedarbejder-assistent, Anne-Mette Louw Kristoffersen, på: annlouwkri@gmail.com

Alle er velkomne – kaffe/the og brød 20 kr.

Arrangementerne er lavet af Grundtvigskirken og udbydes i samarbejde med Foreningen Mennesker Mødes. Tilmelding: lisbet@grundtvigskirken.dk

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Hvordan tackler vi sygdom? – med sygdommen ME/CFS i fokus. Tirsdag den 3. september kl. 19.00 Grundtvigskirken”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading...