Vestjysk Orgelfestival – Thomas Sauer: Søndag den 05. marts kl. 19.00 Grundtvigskirken

Torsdag den 5. marts 2020 kl. 19.00: Vestjysk Orgelfestivalskoncert ved Thomas Sauer

Johann Sebastian Bjarne Antonio Camillo Hersbo Festivalkoncert kl. 19.00

Når Grundtvigskirken torsdag den 5. marts slår dørene op for Vestjysk Orgelfestival 2020, er det en ganske særlig solist, der sætter sig til orglet. Domorganist, Thomas Sauer, fra St. Hedwig i Berlin vil med stort indlevelsestalent og musikalsk følsomhed bringe tilhørerne igennem værker skrevet af tre forskellige komponister og med en spændvidde på over 300 år.

Han er uddannet fra konservatoriet “Felix Mendelssohn Bartholdy” i Leipzig hos Thomaskirkens organist, professor Hannes Kästner, og har siden 1978 været organist i Berlins imponerende, katolske St. Hedwig Kathedral, hvor han i 1990 blev udnævnt til domorganist. Samme år fik han ansættelse som lektor ved Berlins Ærkebiskoppelige Musikkonservatorium i fagene orgel og improvisation indtil dennes lukning i 2003.

Thomas Sauer har vundet stor anerkendelse som orgelmusiker. Hans internationale priser omfatter ”Bach-prisen i Leipzig” i 1976 samt prisvinder i “Tribune Internationale des Jeunes Interpretes” i Bratislava i 1983. Hans improvisationstalent udløste også førsteprisen i improvisation i Halle i 1987.

Dertil kommer mange års koncertarbejde i St. Hedwig og koncertturnéer i Europa og USA samt radio-, plade- og cd-produktioner. Et imponerende arbejde som i international sammenhæng har konsolideret hans store anseelse som koncertorganist og kirkemusiker.

Foruden rene orgelkoncerter høres han også sammen med sin kone, Roswitha, i serien “Words Like Music,” der er lyrisk-musikalske koncerter i ord og musik.

Koncerten er gratis, og alle indbydes efterfølgende til et lille traktement.

Kategori:

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Vestjysk Orgelfestival – Thomas Sauer: Søndag den 05. marts kl. 19.00 Grundtvigskirken”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading...