Ferietur: Sjællandske vidundere. 14.08.- 17.08. Pris fra: 4.395,-.

Fire top-interessante dage med masser af spændende indhold venter os på denne rejse til Midt- og Vestsjælland.

Vi skal opleve smukke, frodige landskaber, historiske steder og seværdigheder, der alle giver stof til eftertanke, og frem for alt skal vi nyde oplevelserne og samværet med hinanden.

Vi bor på det lækre Comwell Hotel Holte, hvor vi har ophold med morgenmad og aftensmad.

Dato og tid

Mandag d. 14. august 2023 kl. 08:20 til Torsdag d. 17. august 2023 kl. 20:00

Tilmeldingsfrist

Mandag d. 14. august 2023 kl. 09:00

Kategori:

Beskrivelse

Dagsprogram
1.dag: Korsør By og Overfartsmuseum. Sejltur på Sorø Sø
I Korsør besøger vi det interessante By og Overfartsmuseum, der især fortæller om Korsør som den ene af de to Storebælts-havnebyer. Utallige effekter fra
færgesejladsens tid er udstillet her, og således vil museet for rigtig mange være en nostalgisk oplevelse med minder om bl.a. den højt besungne storebæltskaffe og færger med jernbanespor. Vi holder vores frokostpause omkring museet. Køb evt. sandwich med på dagen.
Fra Korsør går turen til Sorø, hvor vi går ombord på udflugtsbåden Lille Claus – og sejler på en times hyggelig sejlads på Sorø Sø. Vi passerer bl.a. Sorø Akademi og Støvlet Katrines hus.
Sidst på eftermiddagen kommer vi til vores dejlige hotel, og efter indskrivning på værelserne venter
middagen.
2. dag: Orø med lokalguide. Roskilde Vikingeskibsmuseum eller Domkirken
Vi kører til Holbæk og sejler til Orø, hvor en lokalguide tager imod os og viser os rundt på øen. Med lokalguiden får vi de sjove anekdoter om øens historie, beboere og særpræg. Vi kører op på Stensbjerg, hvor vi har en flot panoramaudsigt over Orø og Isefjorden.På vores rundtur standser vi også op ved et par af øens små museer, som hver især rummer interessante
ting og sager.
Mulighed for tilkøb af let frokost på Orø Kro, mens vi kan nyde udsigten over til kirken. Også på Orø ligger kroen og kirken næsten op og ned ad hinanden.
Tilbage på fastlandet kører vi til Roskilde, hvor der om eftermiddagen er mulighed for at besøge enten vikingeskibsmuseet eller domkirken.
Bemærk. Vi kører vi en tur ud til Strandvejen og holder ispause
undervejs
.
3. dag: Prægtige Odsherred med Lammefjorden, Psykiatrisk Museum og Vejrhøj vin
I dag skal vi opleve den nordvestligste del af Sjælland i Odsherred, der i 2022 skal rumme en del af den danske Tour de France rute.
Vi starter vores oplevelse ved Lammefjordens besøgsmark, hvor værterne står
klar til at give en rundvisning, fyldt med gode fortællinger. Vi får bl.a. fortællingen om inddæmningen af Lammefjord og hører om hvorfor grøntsagerne tager kegler hos både forbrugere og chefkokke.
Fra Lammefjorden går turen op mod den nordligste del af Odsherred til Nykøbing Sjælland, hvor vi holder frokostpause.
I Nykøbing Sjælland besøger vi det særdeles interessante Psykiatriske Museum, hvor vi får historien om et hospitalsområde, som blev til en by i byen. Et samfund, der var selvforsynende, men som også satte skub i Nykøbing Sjællands udvikling og i næsten 100 år prægede bybilledet i den gamle købstad. En meget interessant og tankevækkende oplevelse i smukke omgivelser.
Eftermiddagen krydres med et stop ved Trundholm Mose, hvor fundet af Solvognen skete i 1902, og senere kommer vi til Vejrhøj Vingård, hvor vi vises rundt og kan deltage i vinsmagning.
Vi er tilbage ved vores hotel sidst på eftermiddagen.
4. dag: Stevnsfortet, Rødvig Havn og Faxe Kalkbrud
Efter morgenmaden tager vi afsked med vores hotel og drager afsted på nye oplevelser. Ved Højerup Kirke, der ligger på selve klinten, nyder vi den formidable udsigt over Stevns Klint og Østersøen.
Ved Stevnsfortet skal vi opleve Koldkrigsmusset, som fortæller om Stevnsfortets vigtige betydning i årene efter 2. Verdenskrig og frem til 2000, hvor fortet nedlagdes. Vi ser bl.a. de gamle kontrolrum, kanonerne og
granaterne, der skulle være klar i tilfælde af at ”russerne kom.”
Vi holder sen frokostpause ved Rødvig Havn, der ligger smukt og med masser af liv.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Ferietur: Sjællandske vidundere. 14.08.- 17.08. Pris fra: 4.395,-.”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.