Præstehistorier fra Fyn og Sønderjylland – og nogen af dem er ikke engang løwn, Onsdag d. 15. marts 2023 kl. 19:00 til 21:00. Kr. 50,00

kr.50,00

Dato og tid

Onsdag d. 15. marts 2023 kl. 19:00 til 21:00

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 15. marts 2023 kl. 09:00

Sted

Præstegårdskolen (Salen)
Søndervangen 18
6700 Esbjerg

Kategori:

Beskrivelse

Johannes Gjesing er sognepræst og har levet sit præsteliv i Sønderjylland begyndende med Halk mod øst og nu Gram og Fole i vest. Han vil med humor fortælle om mennesker han har mødt og deres betydning for hans møde med Sønderjylland.

Gjesing er en meget brugt foredragsholder. Han er desuden fast skribent i Jyske Vestkysten, klummeskriver i forskellige aviser, kulturvejleder på P1. Mange vil også kende ham fra hans historier i P4 syd og fra Radio Globus. I december har mange fulgt ham, da har gav asyl til et juletræ, der var for grimt til at stå på gågaden i Haderslev, hvilket blev en større historie i medierne.

Han har også et Folkevognsrugbrød, han laver radio fra. Så er man I det sønderjyske kan man støde ind i Humørbussen.

I 2022 blev han udnævnt til ”æreshertug” i Haderslev Kommunen for sit engagement.

Ud over præsteembedet er han brandmand, formand for byfesten Pins’Mærken og sidder i mange bestyrelser – har en hund, der hedder Brorson – er professionel julemand og har alt for mange børn.

”Anmeldelse”

Sjældent har jeg moret mig så meget som i går aftes, hvor min kollega Johannes E. Gjesing fortalte om sit præsteliv til et sognemøde. Ofte kan den slags være lidt patetisk, men Johannes gik humoristisk til sagen og fortalte erindringer med et twist af skrøne. Nogle af historierne gik på kanten af det platte, men blev altid reddet på målstregen, fordi de blev fortalt så overbevisende og sluttede så overrumplende. Virkelige og fiktive hændelser flettede sig sammen i et sammenhængende virvar, der kunne konkurrere med Jørn Riel, når han er bedst.

Mangler man et emne til en morsom foredragsaften, er Johannes leveringsdygtig.

Egil Hvid-Olsen

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Præstehistorier fra Fyn og Sønderjylland – og nogen af dem er ikke engang løwn, Onsdag d. 15. marts 2023 kl. 19:00 til 21:00. Kr. 50,00”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.